Informatie


Hoe bestel je een sieraad?

Je kunt de producten bestellen via de webshop. Het is de bedoeling dat je dit als eerste doet.
Ga naar het kopje met welk sieraad je wilt bestellen en klik op het juiste product.
Meet je pols omtrek, geef de juiste maat aan en plaats deze in je winkelwagen.
Klik op afrekenen en vervolgens op bestellen als je bestelling klopt.
Vul je gegevens in en geef in opmerkingen aan of je nog speciale wensen hebt.
Klik op bestelling afronden en betaal via de gewenste betaal methode.
In de mail ontvang je nu een bestel bevestiging, hierin staat hoe je het haar moet afknippen en opsturen.
Het is belangrijk dat je deze mail goed doorleest zodat je alles op de juiste manier toe stuurt.

Materiaal van de producten

Alle producten zijn gemaakt van roestvrijstaal (RVS), of te wel edelmetaal. Dit materiaal is volledig allergie vrij en wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor operaties. RVS is sterk en betrouwbaar, de producten kunnen dan ook niet verbuigen. Het is erg fijn in gebruik en verkleuren NIET.

Duurzaamheid producten

Alle producten kunnen volledig tegen alle typen water, sop, modder, huidzuren enzovoorts.
Zo kan je zeker minimaal enkele jaren genieten van je mooie product en hoeft deze nooit worden afgedaan.
Na enkele jaren veel dragen kan de lijm slap worden. Mocht dit gebeuren kan het product ten alle tijden opnieuw gelijmd worden.
Ook kan het voorkomen dat er soms een haartje los komt, deze kan je zelf er zachtjes uittrekken en dan heb je er geen last meer van. 

Sieraad met donker/licht honden- of kattenhaar of veren

Uit ervaring is gebleken dat zwart haar helaas erg diepzwart wordt na het toevoegen van een harslaagje op het sieraad. De haartjes zijn dan bijna niet meer te zien en wordt het gewoon een "zwarte plek". Dit geldt ook voor zwarte of donkere veren. Ik raad dan ook altijd aan om zoveel mogelijk te proberen he zwarte haar te mengen met lichtere delen uit de vacht, als deze er zijn, voor een mooier resultaat.

Ook kom het soms voor dat licht haar juist doorzichtig wordt na het toevoegen van een harslaag. Dit is overigens niet bij alle haar soorten zo, maar kan dus wel gebeuren. Mocht je dus een sieraad met 2 verschillende kleuren mengen, kan het zijn dat het lichte/witte haar bijna niet meer opvalt. De ring met kattenhaar op de voorbeeld foto, is bijvoorbeeld wel gewoon mooi wit gebleven.

Hoeveelheid haar of as voor een sieraad

Voor 1 ring of halsketting met katten of hondenhaar gebruik ik een plukje haar wat ongeveer 5 cm breed is, wanneer je de haren naast elkaar legt. Als de haren korter zijn als 3 cm, mag dit wat breder zijn. 
Voor een armband gebruik ik ongeveer het dubbele. Dit betekent dus 10 cm breed bij langere haren en als het kortere haren zijn, nog wat meer.

Voor 1 ring of halsketting met mensenhaar gebruik ik een plukje haar van een potlood dikte. 
Als je wilt dat het gevlochten wordt ingelegd, moet dit haar minimaal 10 cm lang zijn voor een hals ketting en 20 cm lang voor een ring of armband.
Heb je korter haar, dan wordt het automatisch recht ingelegd. Hierbij geldt ook dat de haren naast elkaar minimaal 5 cm breed moeten zijn.

Voor 1 sieraad met as gebruik ik ongeveer een eetlepel vol.

Hoe verzamel je het beste het honden- of kattenhaar

Hoe langer de haren zijn, hoe beter. Dus probeer eerst de plek op te zoeken waar de haren het langste zijn. Bijvoorbeeld bij honden is dit vaak de staart. Je mag ook plukjes van verschillende plekken pakken, zodat je kleur verschil krijgt in je sieraad.

Is het haar langer als 4 cm? Dan kan je dit vaak het makkelijkste gewoon afknippen of scheren. Probeer het haar zo dicht mogelijk bij de huid af te knippen.

Bij dieren waarbij de haren kort zijn (4 cm of korter), probeer dan eerst de haren te plukken volgens onderstaande video. Als dit lastig blijkt of je dier verhaard niet veel, kun je het uiteraard ook alsnog knippen of scheren. Probeer wel echt zoveel mogelijk lengte te bewaren.

Lever schoon haar aan

Alle haren worden niet meer gewassen bij binnenkomst. Zorg er dus voor dat het haar wat je opstuurt schoon is en geen zand of andere viezigheidjes bevat.

Haar of as opsturen per post

Hoe je het haar of as moet opsturen en waar heen, krijg je toegestuurd als je een bestelling plaatst. Deze vindt je dan in de bestel bevestiging na de betaling. (via ideal, paypal of credit card)
Je kan de haren het beste tussen een dubbelgevouwen papier leggen of in een klein zakje. As moet altijd in een zakje.

Normaal gesproken hoef je alleen de aangegeven hoeveelheid op te sturen. Je mag ook wat extra opsturen als je twijfelt, zo heb ik zeker weten genoeg. Het overgebleven haar of as zal mee terug gestuurd worden.

Ook is het mogelijk om het haar of as te komen brengen. Het makkelijkste is als je zelf de envelop door de brievenbus gooit.
Het haar kan gebracht/gehaald worden in Nijkerk.

Haar of as van verschillende dieren of mensen in 1 sieraad

Het is mogelijk om van meerdere dieren of mensen haar te verwerken in 1 sieraad. Hier zitten geen extra kosten aan vast! Zorg ervoor dat al het haar bij elkaar, iets meer dan de normale hoeveelheid bevat voor het maken van een sieraad.
Vermeld ook altijd bij je bestelling als je meerdere haren/assen opstuurt.
Per sieraad kunnen er maximaal 4 verschillende haren of assen verwerkt worden.
Voor een halsketting is het maximaal 2 verschillende haar soorten.

Het is ook mogelijk om een sieraad te verwerken met een plukje haar en as. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

De levertijd

Momenteel is de levertijd ongeveer 1 á 2 weken. Stuur je te weinig haar op? Dan duurt de bestelling wat langer.
Heb je je bestelling voor een bepaalde datum nodig? Vraag dan eerst of dit mogelijk is!
Deze levertijden kunnen soms afwijken door persoonlijke redenen. Bijvoorbeeld ziekte of andere onverwachte afspraken.

Bestelling annuleren

Een bestelling mag geannuleerd worden tot 14 dagen na de betaling. 
Als het haar of as al in ontvangst is genomen en is behandeld, worden er wel administratie kosten in rekening gebracht van €5,-
Als je het haar terug gestuurd wilt hebben worden er ook verzendkosten in rekening gebracht. Dit hangt af van het gewicht van de envelop.
Deze bedragen worden van het bestel bedrag afgetrokken wat vervolgens terug gestort zal worden.

Zijn de 14 dagen voorbij, kan er helaas geen geld terug gestort worden. Wel kan er altijd nog haar of as worden opgestuurd voor een bestelling.